Posts

Showing posts from January, 2015

Resipi Kek Puding Karamel Pelangi

Image
tengah cuti semester kejap ni, tetiba macam macam idea timbul nak try buat itu ini. tapi ikot mood jugak la.kalo rajin, rajin la, kalo malas, memang bergolek macam ikan paus je la. or jadi ikan paus terdampar. haha
so, baru baru ni rajin terlebih nak buat kek puding karamel pelangi. dulu nak buat tapi rasa macam susah. then tengok kat satu blog ni. sebab dia ada ajar step by step.so paham gak la sikit sikit. bole la buat.

first attempt menjadi tapi silap teknik pakai loyang besar sgt so tak berapa cantik.


second attempt baru la jadi tebal, tu pun  saya double the adunan kek ni. so dapat yang besar and cantikk.

kek sebelum dibakar. cantik kan warna dia. 

 haha. tak sempat nak ambil gambar yang dipotong. semua kena ngap dah. 





then hias la jugak sikit sikit untuk anak sepupu. birthday dia dah lepas, tapi saja la nak buat kek jugak. hee then mak la ni buh macam macam .




ni blog yg menjadi rujukan saya buat kek puding karamel pelangi

http://e-nalovelykitchen.blogspot.com/2011/10/kek-puding-k…